αντιμετωπιση υπεριδρωσιας με ιοντοφορεση

Ειναι ο τροπος με τον οποίον έλυσα το πρόβλημά μου.
"Πολλες χρησιμες πληροφοριες για την ιοντοφορεση μπορειτε να παρετε απο το
http://www.rembetiko.gr/forums/archive/index.php/t-20397.html
και το
http://stelioskerassidis.wordpress.com/
αν δεν υπηρχαν τα δυο παραπανω λινκς δεν ξερω πως θα ειχα μαθει για την ιοντοφορεση.
(να ευχαριστησω και παλι τον κυριο Στελιο Κερασιδη και τον κυριο Μυρο Πασχαλη για την βοηθεια τους)"
δεν μπορει κανεις ευκολα να βρει πληροφοριες για αυτη την μεθοδο στο ελληνικο διαδικτυο.
και πως να βρει πληροφοριες για μια μεθοδο που σου λυνει το προβλημα με κοστος περιπου 6 ευρω? τοτε απο που θα παρουν τα χιλιαρικα οι γιατροι? τελοσπαντων ειναι αλλο θεμα αυτο που δεν εχει νοημα να ανοιξω.

στο web διαβασα το παρακατω για την ιοντοφορερη:

 "Ιοντοφόρεση. Έχει μέχρι σήμερα χρησιμοποιηθεί διεθνώς στις περιπτώσεις υπεριδρωσίας παλαμών, πελμάτων και μασχαλών. Την έχω χρησιμοποιήσει με επιτυχία και σε μια περίπτωση υπεριδρωσίας μετώπου. Κατά τις διαδικασίες της ιοντοφόρεσης το υπεριδρωσικό άτομο βυθίζει τις παλάμες (ή τα πέλματα) του σε δύο λεκάνες που περιέχουν νερό της βρύσης χωρίς καμιά φαρμακευτική ουσία (για τις μασχάλες ή το μέτωπο φτιάχνονται ειδικά ηλεκτρόδια που έρχονται σε επαφή με το δέρμα μέσω βρεγμένης γάζας). Στις λεκάνες αυτές τοποθετούνται οι δύο πόλοι ηλεκτρικής πηγής που ρυθμίζουμε να δημιουργεί ρεύμα της τάξης των 10-25 mA. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η διέλευση ρεύματος 100-200 mA μπορεί να είναι θανατηφόρα και γι αυτό κάποιος θα πρέπει να ξέρει πολύ καλά τις τιμές που μπορεί να πάρει το ρεύμα που χρησιμοποιεί, προτού επιχειρήσει αυτή τη διαδικασία, ιδιαίτερα αν τροφοδοτείται από το δίκτυο κι όχι από μπαταρίες. Το ρεύμα αφήνεται να περνάει για 15-30 λεπτά. Μετά από λίγες διαδικασίες η υπεριδρωσία μειώνεται αισθητά και μετά από 10-12 διακόπτεται τελείως. Δεν είναι γνωστό πώς η μέθοδος καταφέρνει να διακόπτει την υπεριδρωσία. Εικάζεται πως επιφέρει μάλλον αποδιοργάνωση της λειτουργίας των ιδρωτοποιών αδένων, χωρίς να τους καταστρέφει, είτε πως προκαλεί πρόσκαιρη αλλοίωση κάποιων πρωτεϊνών αναγκαίων για τη λειτουργία τους. Το σίγουρο πάντως είναι πως μόνιμη βλάβη δεν προκαλείται, εφόσον μετά από ένα διάστημα η λειτουργία επανεμφανίζεται κανονικά. Αυτό μάλιστα θεωρείται και το μεγαλύτερο αρνητικό της μεθόδου. Χρειάζεται να επαναλαμβάνεται, σε συχνότητα περίπου μια φορά τη βδομάδα, για να μην ανακάμψει η υπεριδρωσία. Πρόβλημα επίσης αποτελεί το γεγονός πως η διέλευση του ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται αισθητή και ενίοτε ενοχλεί και τρομάζει. Συχνά επιφέρει ερεθισμό με κοκκίνισμα των χειριζόμενων επιφανειών, που όμως μπορεί να παρέλθει με τη χρήση βαζελίνης."

Υλικα που χρειαζεστε για την ιοντοφορεση:

1. αλκαλικες μπαταριες των 9V. για χερια και μασχαλες χρειαζεστε 2 μπαταριες και για πελματα 3. γενικα προτεινω να παρετε περισσοτερες ωστε να εχετε. (αν εχουν διαρκεια κοντα στον χρονο)
προτεινω να παρετε αυτο το πακετο των 6 μπαταριων:
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=1236

2. θελουμε κροκοδειλακια με καλωδιο για τις συνδεσεις:
 http://www.genieshop.gr/mikroilektronika/krokodeilakia/krokodeilaki-set-5-kalod-mesaio-k018b-cl037-lz.html

για τα χερια+πελματα θελουμε και 2 μεταλλικα ταψακια:
http://static.vicko-sa.gr/prd_images/small/078-227040.jpg

για μασχαλες ειναι λιγο πιο δυσκολο γιατι πρεπει να φτιαξουμε ειδικα ηλεκτροδια. θα αναφερθουμε σε αλλη αναρτηση σχετικα με την ιοντοφορεση στις μασχαλες.

για προσωπο ειναι αρκετα δυσκολο γιατι χρειαζεται κατι τετοιο:
http://www.excessive-sweating.eu/images_content/iontophoresis-removes-excessive-sweating-of-head.jpg

οι μπαταριες θα συνδεθουν σε σειρα. δηλαδη με + και -. αυτο γινεται ειτε με κροκοδειλακι ειτε και απευθειας οπως περιγραφουν οι παρακατω φωτος:
(εδω βλεπουμε συνδεση 3 μπαταριων για τα πελματα:)
αφου συνδεθουν οι μπαταριες σε σειρα, πρεπει οι δυο ανοιχτοι πολοι, δηλαδη ο ενας θετικος και ο ενας αρνητικος πολος να συνδεθουν με κροκοδειλακια στα 2 μεταλλικα ταψακια:
τα δυο μεταλλικα ταψακια θα γεμισουμε με νερο τοσο ωστε να καλυπτεται ολο το ΚΑΤΩ μερος της παλαμης μας (ή του πέλματός μας) και οχι το πανω μερος.

για να βαλουμε τα χερια μας στα ταψακια δεν θα πρεπει να εχουν καμια πληγη γιατι τοτε ποναει πολυ.

Βαζουμε τα χερια μας στεγνα μεσα στα ταψακια με το νερο και τα αφηνουμε για 15 λεπτα. Μετα τα βγαζουμε εξω, τα σκουπιζουμε, και αλλαζουμε πολικοτητα. δηλαδη στην παλαμη μας που περνουσαν για 15' θετικα ιοντα, πρεπει να περασουν για αλλα 15' αρνητικα ιοντα, και αντιστοιχα στην αλλη παλαμη μας. Πολικοτητα μπορουμε να αλλαξουμε ειτε σταυρονοντας τα χερια μας, ωστε η καθε παλαμη μας να παει στο αλλο ταψακι, είτε να αλλαξουμε τα κροκοδειλακια μεταξυ τους.
Αφου αλλαξουμε πολικοτητα αφηνουμε τα χερια μας αλλα 15'.
Οταν βγαλουμε τα χερια μας μετα απο τα πρωτα 15' θα πρεπει να τα στεγνωσουμε προτου τα ξαναβαλουμε για αλλα 15' με αλλαγμενη πολικοτητα.
Αυτο πρεπει να γινεται για μια φορα τις πρωτες τρεις ημερες και μετα μερα παρα μερα, εως οτου να δειτε πως το προβλημα σας λυθηκε, οπου τοτε σταματε τελειως. Οταν σταματησετε, θα σταματησετε τοσο μεχρι να ξαναδειτε πως ξαναεμφανιζεται ιδρωτας στις παλαμες σας. Και τοτε ξανακανετε μια ιοντοφορεση. Γενικα θα γινεται μια ιοντοφορεση ανα εβδομαδα.

Οι περισσοτεροι ειδαν μεγαλη βελτιωση στην εφιδρωση των παλαμων τους απο την πρωτη κιολας ιοντοφορεση. Αλλα μην ειστε επιμονοι. Θα ακολουθησετε την θεραπεια κανονικα για τις πρωτες 3 ημερες και μετα θα ειστε σε θεση να κρινετε αν ειχε καποιο αποτελεσμα.

επισης να προσθεσω πως πολλοι προσθετουν στην παραπανω αυτοσχεδια συσκευη ποτενσιομετρο και αμπερομετρο. με το αμπερομετρο μετρουν την ενταση του ρευματος (δεν πρεπει να ξεπερασει τα 20 mA) και με το ποτενσιομετρο αυξανουν σταδιακα την ενταση και δεν νιωθουν ετσι το "τιναγμα" στο μεσα-εξω των χεριων. οι δυο μπαταριες των 9 v δεν παραγουν περισσοτερο απο 20mA, οποτε εγω δεν χρησιμοποιησα ποτε ποτενσιομετρα+αμπερομετρα. οσο για το τιναγμα δεν ειναι τιποτα το φοβερο, μια συνηθεια ειναι. μην σας τρομαζει. αν σας τρομαζει δοκιμαστε να φτιαξετε την παραπανω συσκευη με 1 μπαταρια μονο ωστε να υπαρχει πολυ μικρη ενταση και να συνηθησετε στην ιδεα διελευσης ρευματος μεσα απο τα χερια σας.

Κυκλοφορουν και ετοιμες συσκευες ιοντοφορεσης με κοστος απο 300 εως 700 ευρω. Μια πολυ καλη συσκευη ειναι η http://medical.gr/dr.-hoenle-dermalight-80-gr.html
θα βρειτε πολλες συσκευες και στο ebay και στο amazon.com αν αναζητησετε με λεξεις κλειδια: "iontophoresis devices for hyperhidrosis"

Θα ηταν πολυ χρησιμο για ολους μας αν καταθετατε τη δικη σας εμπειρια μεσω ενος σχολιου, επωνυμα ή ανωνυμα. θα ήταν πολυ χρησιμο.
αν εχετε καποια ερωτηση, αφηστε επισης ενα σχολιο για να σας απαντησουμε

71 σχόλια:

  1. πολύ χρήσιμο το άρθρο σου! σκοπεύω να φτιάξω και εγώ σύντομα την δική μου συσκευή! μία ερώτηση : όταν βυθίζονται τα χέρια, οι παλάμες ακουμπάνε στον πάτο από το ταψάκι? γιατι κάπου διάβασα ότι δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τον πάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν υπαρχει προβλημα να ακουμπανε. το θεμα ειναι να ειναι μεσα στο νερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω διαβάσει πώς με 1 λίτρο νερό στο κάθε ταψάκι(με περισσότερο νερό δηλαδή αυξάνεται η τάση του ρεύματος) και αλάτι για μεγαλύτερη αγωγιμότητα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό ισχύει;(με δυο 9v μπαταρίες εννοείτε όλα αυτά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οσο αναφορα το αλατι αυξανει την αγωγιμοτητα οντως αλλα η ταση δεν αλλαζει λογο τησ ποσοτητας του νερου

      Διαγραφή
  4. Κατα την διαρκεια των 15 λεπτών νιώθεις τσιμπήματα στα χέρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το προβλημα μου ειναι οτι με τιναζει το ρευμα οταν βαζω και βγαζω τα χερια μου απο τα ταψακια.Αυτο γινετε σε τετοιο βαθμο που με ποναει το χερι μου για δευτερολεπτα.Μπορεις να κανεις upload καποια φωτο με ποτενσιομετρο και αμπερομετρο ωστε να δουμε την συνδεση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν τα χρησιμοποιω. αν σε ποναει πολυ, δοκιμασε με 2 αντι για 3 μπαταριες. αλλα αφου ειναι για δευτερολεπτα τοτε δεν χρειαζεται. ειναι φυσιολογικο κιολας, αν δεν σε τσιμπαγε το ρευμα τοτε δεν θα γινοταν και δουλεια

      Διαγραφή
  6. Για να βοηθησω και αυτους που θα διαβασουν σας λεω το εξης: Μετα τις συνεδριες που εκανα για παλαμες και ποδια εχω να ιδρωσω μεχρι σημερα 20 μερες. εχω μπαταριες επαναφορτιζομενες και το αποτελεσμα ειναι θεαματικο. Ευχαριστω... Θα επανελθω με νεο σχολιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακολουθησες δηλαδή όσα περιγράφονται παραπανω και είχες αποτέλεσμα μετα απο πόσες φορες?

      Διαγραφή
    2. Ειχα αποτελεσμα μετα απο 4 συνεδριες

      Διαγραφή
    3. Επισης εχω δοκιμασει διαφορες παραλλαγες (σταδιακη αραιωση των συνεδριων μεχρι μια φορα την εβδομαδα) αλλα αρχιζω και ιδρωνω. Εχω δοκιμασει συνεδριες των 20+ λεπτων χωρις επιτυχια. Τωρα κανω συνεδριες των 10 λεπτων καθε 4 μερες αλλα αρχιζω και ιδρωνω. Πλεον θα καθιερωσω το 15 λεπτο που λες. Να πω για τις μασχαλες οτι εχω δει θεαματικα αποτελεσματα με το αντιιδρωτικο driclor. Με 2 φορες την εβδομαδα δεν ιδρωνω σχεδον καθολου. Αν και πιστευω οτι αρκετοι απο εμας πρεπει να μειωσουμε δραστικα την καφεινη.

      Διαγραφή
    4. Καθιερωσα πλεον το 5ημερο συνεδριων με διαρκεια 15 λεπτων. (οχι λιγοτερο). Αποτελεσμα καθολου ιδρωτας. Χρησιμοποιω 2 επαναφοριζομενες μπαταριες για χερια και 3 για ποδια και φροντιζω να ειναι πληρως φορτισμενες καθε φορα.Σε κανα 2 μηνο σκεφτομαι να επεκτεινω τις συνδριες στις 6 μερες max. Επισης τα ταψακια μιας χρησης τρυπανε ευκολα. Για μονιμο αποτελεσμα παρτε σκληρα αλουμινιου και για να μην κουραζεστε κοψτε τα με κοφτακι απο την μια πλευρα και καντε "γλωσσα" προς τα εξω ετσι ωστε οι πηχεις σας να καθονται χαλαρα με την βοηθεια βιβλιων. Στην γλωσσα οπου θα ακουμπατε τους καρπους βαλτε κολλητικη ταινια για να μην ερεθιζεται το δερμα κατα την επαφη με το μεταλλο. Επισης οπως εχω γραψει για τις μασχαλες χρησιμοποιηστε driclor και καθαρισατε...

      Διαγραφή
    5. εχεις δικιο φιλε. το driclor πολυ αποτελεσματικο

      ΑDMIN

      Διαγραφή
  7. Παιδια βοήθεια! Είμαι κι εγω υπεριδρωσικη σε παλάμες, μασχάλες και πατούσες. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ξανά πόσο ενοχλητικό ειναι, όταν μάλιστα παίζω και πιάνο.. Θέλω να δοκιμάσω την ιοντοφορεση απεγνωσμένα!!! Το θέμα ειναι ότι δεν σκαμπαζω από φυσική και κυκλώματα, οπότε ψάχνω κάποιον στην Θεσσαλονίκη να με βοηθήσει, γιατρό ή συμπάσχοντα. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε, ψυχικό θα κάνετε!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι πολυ ευκολο, ούτε δημοτικό δε χρειάζεται.
      διαβασε αυτο και το πρωτο αρθρο στην αρχικη σελιδα και θα δεις.
      καλη επιτυχια

      Διαγραφή
  8. Εχω ακολουθήσει όλα τα βήματα και είμαι στην 3 ημερα που το κάνω και δεν έχω δει κανένα απόλυτος αποτέλεσμα ουτε στις παλάμες ουτε στα πέλματα...γιατί αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επρεπε να ειχες δει ειναι αληθεια. κατι δεν κανεις σωστα. 30 λεπτα πρεπει να κραταει η συνεδρια, με 3 μπαταριες γεματες συνδεδεμενες μεταξυ τους.. πρεπει να νιωθουν οι παλαμες σου ενα ελαφρυ τσιμπημα/φαγουρα, για να καταλαβεις οτι το κανεις σωστα

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα! Πολύ χρήσιμο το άρθρο, διαφωτιστικό θα έλεγα!
    Ήθελα να ρωτήσω αν τα χέρια θα πρέπει να ακουμπούν στον πάτο του ταψιού ή όχι.
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα. δεν έχει σημασία. νομίζω πιο άνετα είναι να ακουμπάνε. σημασία έχει να 30 λεπτά η συνεδρία ολόκληρη, και να νιώθετε ελαφρύ τσίμπημα αλλιώς δεν γίνεται δουλειά!

      Διαγραφή
  10. καλησπερα. ειμαι ο admin. θα ηθελα να ανεβαζουν ενα απλο σχολιο και αυτοι στους οποιους πετυχε ωστε να φανει πιο καθαρα οτι η μεθοδος εχει αποτελεσμα.
    ειναι κριμα να ειναι τοσο ευκολο να απαλλαγεις απο κατι τοσο δυσαρεστο και να μην το κανεις επειδη δεν το ξερεις. προσωπικα εχω απαλλαγει εδω και χρονια. εγινε πια συνηθεια 1ωρα την εβδομαδα να κανω τις συνεδριες μου.
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο καιρό σου πήρε για να δεις τα πρώτα αποτελέσματα ?

      Διαγραφή
  11. Η θεραπεια εχει επιτυχια και ειναι απιστευτο να μην ιδρωνεις.Εγω κανω μονο 10+10 λεπτακια και ειμαι κομπλε για καμια εβδομαδα.Χειμωνα κανω καθε 12 μερες.Ισως και να κραταει περισσοτερο αλλα δεν εχω δοκιμασει.Χρησιμοποιώ 4 μπαταριες για τα χερια ωστε να ειμαι κοντα στα 15mA.Αμα κανω πιο πριν απο αυτες τις μερες το σωμα μου δεν δεχετε παραπανω ρευμα και ειμαι στα 5mA.Καλη επιτυχια σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκανα συνεδρίες και οι παλάμες μου για 20 ημερες δεν ιδρωσαν καθόλου. Εδώ και 3 ημερες αρχισαν παλι να ιδρωνουν και ξεκίνησα τις συνεδρίες...όμως θέλω πολυ παραπανω απο 3 συνεδρίες μέχρι να εξαφανιστεί ο ιδρώτας απο τις παλάμες μου...μήπως πρεπει να χρησιμοποιώ 3 μπαταρίες αντί για 2? Τις μπαταρίες τις αγόρασα περιπου πριν 2 μηνες αρα είναι καινούργιες και γεμάτες ...χρησιμοποιώ 2 μπαταριες των 9V. Μήπως πρεπει να χρησιμοποιώ 3 μπαταρίες των 9V για να έχω πιο άμεσα αποτελεσματα ή δεν έχει σημασία?...συνεδρίες βέβαια δεν εκανα καθόλου για 20 ημερες...μήπως φταίει και αυτό? Επειδή λέτε πρεπει να γίνεται μια κάθε εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φταίει ξεκάθαρα ότι δεν κάνατε συνεδρίες για 20 ημέρες. τώρα είναι πάλι όπως ήταν πάντα και πρέπει να αρχίσετε πάλι με 3-5 συνεδρίες (ανάλογα στον οργανισμό) και όχι να κάνετε απλά μια συνεδρία.
      αν βάλετε 3 μπαταρίες θα έχει όντως πιο γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα (όχι καλύτερα) αλλά ρισκάρετε να αφήσει καμιά πληγή. επίσης ο αριθμός των χρησιμοποιούμενων μπαταριών δεν συσχετίζεται με το αν θα μείνουν παραπάνω από 20 ημέρες. απλά σταματάει τον ιδρώτα σε λιγότερες συνεδρίες από ότι όταν χρησιμοποιούνται 2 μπαταρίες.

      Διαγραφή
    2. Αμα κρατησε 20 μερες ειναι καλα.Κανε καθε 15 μερες για εισαι σε σταθερη κατασταση.

      Διαγραφή
  13. Βρε παιδιά εκανα κανονικά τις συνεδρίες μου και ο ιδρώτας σε πέλματα και παλάμες σταμάτησε. Επειτα κανα 1 φορά καθε εβδομαδα. Την πρώτη εβδομαδα εκανα την δεύτερα και ηταν όλα καλά δεν εξακολουθουσα να μην ιδρωνω...την δεύτερη εβδομαδα εκατσα παλι την δεύτερα να κάνω τις συνεδρίες μου σε πέλματα και παλάμες αλλά παρόλο που την εκανα αρχισαν να ιδρωνουν οι παλάμες και τα πέλματα μου ξανά. Και απο τοτε κάνω κάθε μέρα συνεδρίες έως και σήμερα..γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ***και ηταν όλα καλά εξακολουθούσα να μην ιδρωνω

      Διαγραφή
  14. Εμενα επιασε στην αρχη της 3ης εβδομαδας.Προσθεσα και μια κουταλια μαγειρικη σοδα σε καθε ταψακι και ενιωσα τη διαφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλησπέρα
    ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες του άρθρου
    (εκτός από τα κροκοδειλάκια, όταν τα είχα συνδεδεμένα στο ταψί δεν ένιωθα το τσίμπημα από το ρεύμα, μετά τα έριξα μέσα στο νερό)
    στις 6 συνεχόμενες μέρες είδα τα πρώτα θεαματικά αποτελέσματα, τώρα είμαι στο δεύτερο 3ήμερο και είναι τελείως στεγνά...!
    λέω να μεγαλώσω τους χρόνους σταδιακά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να προσθέσω πως τώρα πια τη θεραπεία τη κάνω σε πλαστικές λεκάνες που έχω μέσα φύλλο αλουμινίου (έκοψα ταψί μας χρήσης στη διάσταση που ήθελα και εκεί πάνω κούμπωσα τα κροκοδειλάκια) τα ταψάκια είναι πολύ εύθραυστα κατά τη μεταφορά τους

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Ευγενία ...Είμαι και εγώ υπεριδρωσικη σε πέλματα και παλάμες σε πολύ άσχημο βαθμό ...όποτε ήθελα απεγνωσμένα να δοκιμάσω την ιοντοφορηση γιατί έρχομαι καθημερινή σε άσχημη θέση (ντρέπομαι ακόμα και για μια χειραψία ) ...Εχω ακολουθήσει τις οδηγίες αλλά δεν ξέρω γιατί δεν βλέπω κάποιο αποτέλεσμα ...Εσύ που άρχισες να βλέπεις αποτέλεσμα απο την έκτη μέρα Και μετα τις πρώτες μέρες δεν είχε μειωθεί καθόλου ο ιδρώτας ?..Γιατί πολλοί λένε πως από την Πρώτη κιόλας χρήση θα δεις διάφορα (Να σημειώσω πως χρησιμοποιώ τρεις μπαταρίες για τα χέρια )

      Διαγραφή
    3. Τις πρώτες μέρες είχα απογοητευτεί, από την 6η άρχισε να μειώνετε ο ιδρώτας αλλά σίγα - σιγά...
      Κράτησε 25 μέρες...! Αν το κάνεις ξαναρχίζεις από την αρχή (όλη τη διαδικασία).
      Τώρα κρατώ πρόγραμμα μια φορά την εβδομάδα
      Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
    4. Έχω καμία εβδομάδα που εφαρμόζω την ιοντοφορεση και η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει κάποια σημαντική διαφορά..Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνω λάθος ...Εσύ Ευγενία όταν έχεις τα χέρια σου μέσα στο νερό νιώθει το ρεύμα ? Εγώ μόνο κατά την είσοδο και έξοδο το νιώθω ...Τώρα άρχισα να Ρίχνω και από μια κουταλιά σόδα..θα το συνεχίσω για ακόμα μια εβδομάδα θςραπεια και ελπίζω να πετύχει γιατί η κατάσταση αυτή δεν παλεύεται και μόνο εμείς που πάσχουμε από αυτό μπορούμε να τα καταλάβουμε

      Διαγραφή
    5. Ξέχασα να τονίσω! προσοχή στις μπαταρίες!!!
      Τη πρώτη φορά ένιωθα το τσίμπημα, τη δεύτερη μειώθηκε, τη τρίτη πιο πολύ κ.ο.κ
      Προτείνω τις επανφορτιζόμενες μπαταρίες!

      Διαγραφή
    6. Τις επαναφορτιζόμενες που μπορώ να τις βρω και πόσο κοστίζουν περίπου ? Και επίσης υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν αυτή η θεραπεία εφαρμόζεται μακροχρόνια ? Τα μεταλλικά ιόντα μπορούν να εισέλθουν μέσα στον οργανισμό και να πάθω κάποια ανεμια ? Φοβήθηκα και την σταμάτησα τις συνεδρίες μου αλλά χρειάζεται επιγοντως να απαλαγω από αυτό το πρόβλημα διότι επειρεαζει την καθημερινότητα μου

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα, σχετικά με την δημιουργία του κυκλώματος δεν κλείνουμε στην ουσία το κύκλωμα με τα χέρια μας για να έχουμε ροή ρεύματος ? και αν ναι τότε το ρεύμα θα διέρχεται μέσα από το σώμα μας κατά την συντομότερη διαδρομή, κατά πόσο αυτό είναι επικίνδυνο καθώς οι συνεδρίες θα είναι αμέτρητες μακροχρόνια. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλησπερα.

    χαιρομαι που βλεπω πως υπαρχει ενεργη ανταλλαγη πληροφοριων μεσω των σχολιων της σελιδας και ας εχουν περασει καποια χρονια λειτουργιας χωρις καποια αναρτηση.

    για αυτο αλλωστε το εφτιαξα το μπλογκ. γιατι ελυσα ενα προβλημα που με ταλαιπωρουσε και ενιωσα την αναγκη να το μοιραστω. τοτε δεν ηταν καθολου γνωστη η χρηση ιοντοφορεσης, τωρα εχει διαδοθει καπως.

    επειτα απο παραπανω σχολιο του χρηστη "Tsilis" ειπα να αγορασω το driclor. κυκλοφορουν πολλα παρομοια τετοια σκευασματα, το driclor ειναι απο τα φθηνοτερα. το αγορασα 6 ευρω.
    ειναι οντως πολυ αποτελεσματικο! μετα απο 4 ημερες χρησης (μια φορα την ημερα πριν κοιμηθω για βραδυ) ουσιαστικα εφυγε ολη η υπεριδρωσια.

    λεω πια να το καθιερωσω καθως μου φαινεται καλυτερη μεθοδος απο την ιοντοφορεση για τους εξης λογους:
    1) γινεται πιο γρηγορα
    2) μπορεις ευκολα να το παρεις μαζι σου οπου και να πας ταξιδι
    3) δεν υπαρχει κινδυνος τραυματισμου

    ακομα ειναι πολυ νωρις για να βγαλω ασφαλη συμπερασματα αλλα θα σας ελεγα πως αξιζει να το δοκιμασετε.

    ADMIN - yperidrwsia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το driclor το χρησιμοποίησες στα χέρια ? Αν κάνει δουλειά σε παρακαλώ ενημέρωσε μας γιατί η ιοντοφορεση απαιτει χρονι προσπαθεια και πολυ υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητε admin. Για να ενημερωσω και τους υπολοιπους ενδιαφερομενους κανω χρηση του driclor οχι περισσοτερες απο 3 φορες την εβδομαδα καθως μου προκαλει ερεθισμο στις μασχαλες. Το χρησιμοποιω σε συνδυασμο με την ιοντοφορεση. Ιοντοφερεση κανω στα χερια και τα ποδια μια φορα καθε 7 μερες για καλοκαιρι και 1 καθε 10 μερες το χειμωνα. Επισης να επισημανω, τουλαχιστον για τον δικο μου οργανισμο, οτι η χρηση του driclor σε συνδυασμο με την ιοντοφορεση εχει αριστα αποτελεσματα καθως αν σταματησω το driclor αρχισει η υπεριδρωσια απο τις μασχαλες και επηρεαζει (δεν ξερω πως) και τα χερια-ποδια σιγα σιγα.
    Οσο για τις μπαταριες καντε μια αγορα 5 επαναφορτιζομενων με φορτιστη και φροντιστε να ειναι φορτισμενες καθε φορα καθως η μειωση της εντασης του ρευματος ακομα και μετα απο 3 συνεδριες ειναι αρκετη για να μειωσει την δραστικοτητα της ιοντοφορεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. paidia egw evala 2 mpataries v9 tis enwsa me ta kalodia kanonika alla meta apo 10 lepta h mia mpataria teleiwse evala mia reserva pou eixa kai meta apo alla 10 lepta teleiwsan kai oi alles 2... einai logiko afto h yparxei kapio thema me tis mpataries? h eirwneia einai oti tis agorasa prosfata kai poso kratane oi dikes sas mpataries xwris na tis fortisete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γειά σας παιδιά...αντιμετωπίζω και γω υπεριδρωσια στις παλάμες και στα πέλματα ...το ποσό μου ρίχνει την ψυχολογία αυτή η κατάσταση αυτή δεν περιγράφεται...ειδικά τώρα που ειμαι και φοιτήτρια είναι ότι χειρότερο...γι'αυτό λοιπόν αποφάσισα να το δοκιμάσω ..είχα αρχίσει θυμάμαι από τις αρχές τις σχολής να προσπαθώ αλλα επειδή πολλές φορές δεν προλάβαινα παρακαλούσα κάποια συνέδρια μου η πολλές φορές με τιναζε το ρεύμα φοβόμουν και το παρατουσα. ..Μετά από από αρκετούς μήνες είπα να κάνω και κάποια άλλη προσπάθεια...Την εφαρμοσα μια εβδομάδα σερρι με δυο μπαταρίες(είχα τρεις αλλα δεν ξερω για ποιο λόγο είναι άδεια ρελειως ) αλλά δεν βλέπω κάποια διάφορα...έχω απογοητευτεί πολύ η αλήθεια είναι...λέω μήπως φταίνε οι μπαταρίες οπότε να πάρω να δοκιμάσω επαναφορτιζόμενες για να είναι πάντα φουλ γεματες και να προσπαθήσω να εφαρμόσω την ιοντοφορεση για δυο εβδομάδες σερρι...όποιος γνωρίζει που μπορώ να αγοράσω και πόσο περίπου κοστίζουν ας μ απαντήσει από κάτω ... (δεν αξίζει να πάρω καινούριες μπαταρίες αφού 4,5 ευρώ κάνει η μια ) ..Επίσης είχα πάρει να δοκιμάσω το perspi guard αλλα καμία διαφορα..Μήπως το driclor μπορει να δουλέψει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εαν θελεις να λυσεις το προβλημα σου μην σκεφτεις το κοστος για την αγορα 5 επαναφορτιζομενων μπαταριων + φορτιστη. Οι συνεδριες τουλαχιστον σε μενα ηταν για αρχη 4-5 οχι παραπανω. Απλα μετα πρεπει να παρακολουθησεις τον εαυτο σου και να μαθεις καθε ποτε χρειαζεται να κανεις συνεδριες. Συνηθως ο χρονος επαναλαμβανομενων συνεδριων ειναι καθε 7-10 μερες. Πιστεψε με ομως, αξιζει.. Εγω για καθε συνεδρια εφαρμοζω ταυτοχρονα 2 μπαταριες για τα χερια, 3 για τα ποδια και driclor 2-3 φορες την εβδομαδα στις μασχαλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eννοειται θέλω να το λύσω καθώς μου μειώνει σε υπερβολικό βαθμό την αυτοπεποίθηση ..απλά κάπου διάβασα από άλλους χρήστες πως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το σώμα συνηθίζει οπότε σταματάει να λειτουργεί η ιοντοφορεση. .έχεις αντιμετωπίσει εσύ κάτι τέτοιο ? Πόσο καιρό έχεις που το χρησιμοποιείς με τα επιθυμητά αποτελέσματα ?

      Διαγραφή
  24. Γεια σας!
    Είναι ευκολο να μας γραψετε απο που αγοραζετε το diclor?
    ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παιδιά δεν βρίσκω λύση με τίποτα..Έχω απογοητευτεί πολύ ...δοκίμασα την ιοντοφορεση για καμία εβδομάδα και δεν είδα κάποια διαφορά..Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος...εειχα δοκιμάσει και το perspi guard αλλα δεν έκανε τίποτα στις παλάμες..Θέλω να δοκιμάσω μια το driclor..αν δεν βρω λύση ούτε εκεί λογικά θα ξαναπροσπαθησω με την ιοντοφορεση με καινούριες μπαταριες κτλ (τζάμπα λεφτά και καμία λύση ως τώρα )����

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα,

    το diclor δουλεύει τελικά! το βάζω 2-3 φορές την εβδομάδα ακριβώς πριν κοιμηθώ.
    Δεν ξέρω αν μπορεί να δουλέψει σε χέρια/πόδια.

    Μπορείτε να το αγοράσετε απο amazon, κοστίζει περίπου 7 ευρώ τα 20ml (Driclor Antiperspirant Roll On Applicator 20 ml). Φτάνει για περίπου εναμιση μήνα χρήσης.

    Έχω σταματήσει τελείως την ιοντοφόρεση τώρα. Ωστόσο η ιοντοφόρεση συνιστάται για χέρια/πόδια γιατί εφαρμόζεται σχετικά εύκολα εκεί σε αντίθεση με τις μασχάλες.

    Δεν ειμαι σίγουρος αν το driclor θα δουλέψει σε όλους, αλλά η ιοντοφόρεση δουλεύει σίγουρα διαφορετικά κατι κάνετε λάθος. Να θυμάστε πως για να δουλέψει η ιοντοφόρεση την πρώτη φορά πρέπει να πονέσει λίγο και ίσως αφήσει σημάδι.

    ADMIN - yperidrwsia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όσο για τα χρηματα, υποτίθεται οτι θέλετε να λύεσετε ένα σοβαρό πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί χρόνια, οπότε μην τσιγκουνεύεστε μικροποσά. Εμένα μου έχει κοστίσει χιλιάδες ευρώ με γιατρούς, επισκέψεις κ επεμβάσεις, μέχρι να βρω μια πολύ αποτελεσματική και οικονομική λύση. Και τώρα με το diclor έχω βρει δύο!

    admin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπερα γνωριζει κανεις απο εσας που εχετε αντιμετωπισει υπεριδρωσία παλαμων αν υπαρχει κανενας γιατρος στη θεσσαλονικη που θα με βοηθησει με την ιοντοφορηση; θελω να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα προκληθει κανενα προβλημα στον οργανισμο μου για αυτο δεν θελω να την κανω μονος μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σας.. Πάσχω απο υπεριδρωσια στα χερια και τα ποδια... Ενα γεγονος που μ έχει ρίξει αρκετα την αυτοπεποίθηση μου μιας και με εμποδίζει στην καθημερινότητα καθως ασχολούμαι με την νοσηλευτική οποτε έρχομαι συχνα σε επαφη με τους ασθενείς ..εχω αρχίσει την ιοντοφορεση και ελπιζω μα δουλεψει (το εχω δοκιμάσει και στο παρελθόν αλλα πολλες φορες βαριόμουν και το παραμελουσα).. Θα επειρεασει το γεγονος αμ εφαρμόσω την ιοτνοφορεση μονο στα χερια αρχικά για μα δω αν δουλευει και μετα στα πέλματα.. Γινεται δλδ να δουλεψει στα χερια καο μα ειναι στεγνά και τα ποδια να συνεχίσουν να ιδρώνουν η πρεπει απαραίτητα να εφαρμόζω παραλληλα σε χερια και σε ποδια.. Επισης συνεχώς τα, χερια μου και τα ποδια μ ειναι φουλ ιδρωμένα και παγωμενα παραλληλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΖΗΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΙΔΩΣΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΕ ΠΑΛΑΜΕΣ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΩΝ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ) ΜΕΧΡΙ ΤΑ 36 ΜΟΥ.
    ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...

    ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗ ΜΟΥ ΒΕΛΤΙΏΘΗΚΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΎΣΗ... ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΎΣΗ ΤΗΣ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ.

    1. ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΤΕΝΣΙΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΗ mA ΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΡΕΥΜΑ... ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΒΙΩΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΟΣΟ ΤΟ ΒΙΩΣΑ ΕΓΩ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 5-6 ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2007
    ΚΑΘΙΕΡΩΣΑ ΤΗ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ 15-18 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ(ΣΥΝΟΛΙΚΑ 30-35 ΛΕΠΤΑ) ΣΤΑ 20-22 mA. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΠΩΣ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ.
    ΑΥΤΗ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΑΦΟΥ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΣΤΕΓΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 25 ΗΜΕΡΕς ΜΕΤΑ ΑΠΟΡΥΘΜΙΖΌΜΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΠΑΝΑΛΉΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.

    2 .ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.
    ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΥΧΑΙΑ ΑΦΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΜΟΥΝ ΤΟΤΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΑΘΗΝΑ- ΕΠΑΡΧΙΑ.
    Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗΣ ΣΟΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ.

    ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΣΕ ΑΛΑΤΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ... ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΤΑ ΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ...
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΕ.
    ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ...

    ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ;;; ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΙΔΙΑ ΔΟΧΕΙΑ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ.
    ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ π.χ 25mA ΕΝΩ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ 18-20mΑ.. ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΟΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 4 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ.
    ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΚΛΗΡΟ .
    ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ.

    ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπερα έχω αυτό το πρόβλημα από μικρή!
    Πραγματικά δε με αφήνει να προχωρήσω τη ζωή μου. Οποίος δεν έχει αυτό το πρόβλημα δε μπορεί να μας καταλάβει!
    Χωρίς λόγο και αιτία μια ζωή τα χέρια μου και οι πατούσες μου να είναι ιδρωμενες!
    Από το πρωί μέχρι το βράδυ με βασάνιζε αυτό και πως θα χαιρετήσω κάποιον. Έτσι το Πάσχα αποφάσισα να πάρω τη συσκευή.schweiβ killer. Έτσι λέγεται!Στην αρχή δεν είδα κανένα αποτέλεσμα μετά σιγά σιγά άρχισε να υποχωρεί! Βέβαια έχω παρατηρήσει ότι όταν έχω μια μικρή πληγή στο χέρι ενώ τσούζει πιο πολύ όμως έχω καλύτερα αποτελέσματα απ ότι όταν δεν έχω πληγή. Εκτός και αν κάνω κάτι λάθος γιατί το τελευταίο καιρό που τη χρησιμοποιώ δεν ξέρω ιδρώνω όχι όσο ίδρωναν αλλά με ενοχλεί! Βέβαια δεν Έχει αυτά τα + και - που λέτε. Έχει ένα καλώδιο μπλε και κόκκινο τα οποία τα συνδέω με κάποια κίτρινα σαν μαξιλαράκια επίπεδα. Τα βάζω μέσα σε πλαστικές λεκάνες βέβαια και τωρα σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω μεταλλικά ταψιά μήπως και φταίει αυτό.( αν και στις οδηγίες συσκευής έλεγε ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω τη θήκη της συσκευής ενώ είναι πλαστική). Τώρα σκέφτομαι να προμηθευτώ και τις επαναφορτιζομενες μπαταρίες με τα καλώδια να δοκιμάσω και αυτή τη διαδικασία. Αν μπορούσε να μου απαντήσει κάποιος σχετικά με τις αμφιβολίες μου θα το εκτιμούσα !
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εγω εχω παρει εκατό φορες μπαταρίες κα στις περιπου τρεις πρώτες διαδικασίες το ρευμα ειναι αισθητό μετα σταματάει και νιωθω πως τελειωσαν πολυ γρηγορα η μπαταρίες και δεν περναει ικανοποιητικό ρευμα και αναγκάζομαι να παρω αλλες και να γινεται το ιδιο και το ιδιο... Γιαυτο σκέφτομαι να δοκιμάσω τις επαναφορριζομενες αλλα δεν εχω ιδεα απο που μπορω να τα αγοράσω.. Μπορει καποιος να μ πει απο ποιο καταστημα μπορω (οχι με παραγγελία ηλεκτρονικά) και ποσο περιπου κοστίζουν? ...η υπεριδρωσια δυστηχώς μ εχει μειώσει πολυ την αυτοπεποίθηση καθως δεν μπορω να κανω ουτε τα πιο απλα πραγματικα και καταλήγω συνεχώς να ειμαι μες το αγχος στις κοινωνικές μ σχεσεις... Μονο οποίος το έχει μπορει να καταλαβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μπαταρίες επαναφορτιζόμενες έχουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Επίσης τις βγάζει κατά καιρούς μεγάλη αλυσίδα Γερμανικών supermarket.
    Πραγματικά μόνο όσοι το έχουν μπορούν να καταλάβουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Επανερχομαι κι εγω παλι με 2 συμβουλες.
    1.Μην ξεκινησετε αν δεν εχετε επαναφορτιζομενες μπαταριες τις οποιες εχετε φροντισει να φορτισετε καθε φορα πριν την ιοντοφορεση για σταθερο ρευμα.
    2. Μετα τις πρωτες συνεδριες οπου κ σταματα ο ιδρωτας(1000% εκτος αν κανετε κατι λαθος), να κανετε συνεδριες καθε βδομαδα και οχι καθε 10 μερες ή δεν βαριεσαι αδερφε αυριο διοτι δεν ξερω για ποιους λογους το συστημα δεν δουλευει οπως πρεπει.
    Επισης για να γλιτωσετε χρονο καντε ταυτοχρονα ποδια κ χερια (5 μπαταριες συνολο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που μπορώ να βρω επαναφορτιζόμενες μπαταρίες μαζί με φορτιστή;αν μπορείς πες μου κάποιο συγκεκριμένο καταστημα

      Διαγραφή
    2. https://www.emimikos.gr/VARTA-9V-56722/

      Διαγραφή
  35. καλησπερα!! θα ηθελα να ρωτησω εαν ειναι ακινδυνη μεθοδος για το σπιτι και τι χρειαζεται να προσεξω μιας και θα το κανω πρωτη φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. και πόσες φορες πρεπει να το κανω τις πρωτες φορες ?? και μετα καθε ποτε πρεπει ωστε η εφιδρωση να μην επανερχεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το αρθρο νομιζω τα περιγραφει ολα. Τις πρωτες φορες θα χρειαστει(4-5) συνεχεις καθημερινες συνεδριες μεχρι να δεις οτι ο ιδρωτας σου σταματησε. Αν ειναι για χερια-ποδια κανε τα ταυτοχρονα για να μην χανεις χρονο. Γενικα θελει μια οργανωση (ταψακια-μπαταριες-καλωδια). Μετα θελει καθε βδομαδα. Επελεξε π.χ καθε Κυριακη για να εχεις χρονο. Αγορασε ταψακια απο μαρκετ αλουμινιου μιας χρησης για τα ποδια(ευκαμπτα-δεν τα πετας-τα ξεπλενεις κ τα χρησιμοποιεις ξανα κ ξανα). Για τα χερια επελεξε αυτα που κανουν γλυκα τα ζαχαροπλαστεια(πιο σκληρα) για να μπορεσεις να τα κοψεις εκει που ακουμπανε οι καρποι σου και απο εξω τους στηριζεις σε βιβλια ισα με το κοψιμο για να μην κουραζεσαι. Μην ξεχνατε την αλλαγη πολικοτητας καθε 15 λεπτα. Προσπαθηστε. Θα λυσει ενα μεγαλο προβλημα της ζωης σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βεβαια να πω οτι καθε καλοκαιρι(οταν ξεκινανε οι ζεστες) παρολο που τηρω το προγραμμα πιστα(1 φορα/εβδομαδα), χρειαζομαι ξανα συνεδριες απο την αρχη και δεν ξερω που οφειλεται. Αλλα ενταξει μην το κανουμε θεμα, 4-5 συνεδριες καθε χρονο+ 1 συνεδρια την εβδομαδα κ λυνεις το προβλημα σου. Επισης να προσθεσω οτι, επειδη ιδρωνω χερια-ποδια-μασχαλες παρατηρω οτι η χρηση του driclor(μασχαλες) βοηθαει στον περιορισμο της εφιδρωσης χεριων-ποδιων παρολες τις συνδεριες. Καλο θα ηταν να γραφτουν κι αλλες αποψεις εδω μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα και από εμένα. Σήμερα θα είναι η τρίτη συνεδρία με το κυκλώματα κι που περιγράφεται παραπάνω. Όμως αυτό που αντιμετωπίζω εγώ δεν ξέρω εάν είναι ακριβώς υπεριδρωσια η όχι. Τα πόδια μου ιδρώνουν πολύ όταν φοράω κλειστά μποτάκια (καθημερινά λόγο δουλειάς) αλλά επίσης όταν είμαι σπίτι φορώντας μόνο κάλτσες. Εάν είμαι ξυπόλητος είμαι εντάξει. Δεν παρουσιάζω δηλαδή ποτάμι ιδρώτα όπως έχει αναφερθεί από αρκετούς παραπάνω. Δεν παύει βέβαια αυτό να είναι ενοχλητικό έως σκέτη ταλαιπωρία. Δοκίμασα σκευάσματα από δερματολόγο και παρόμοιων με το driclor χωρίς αποτέλεσμα. Εάν κάποιος έχει παρόμοιο θέμα με εμένα ας απαντήσει παρακαλώ. Θα συνεχίσω τις συνεδρίες μου και θα επανέλθω εν καιρώ με τα δικά μου αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 6 μέρες μετά και το πρόβλημα δυστυχώς συνεχίζεται.πηρα βέβαια επαφορτιζομενες μπαταρίες μήπως είχα θέμα με ορισμένες αλλά τίποτα.θα συνεχίσω για λίγες μερες ακόμη.δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος. Οι μπαταρίες σε σειρά , αλουμινένια τακάκια με 2-3 ποτήρια νερό (δεν καλύπτουν όλο το πόδι) και λίγο αλάτι για την αγωγιμότητα. βέβαια εγώ δεν έχω θέμα με πάρα πολύ ιδρώτα να τρέχει παρά μόνο όταν τα πόδια μου είναι με κάλτσες και ειδικά όταν φοράω παπούτσια. Αν έχει κάποιος φίλος/η παρόμοιο θέμα ας απαντήσει παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά, μετά τη δέκατη συνεχόμενη φορά είδα να σταματά.

      Διαγραφή
  41. Πολύ ωραίο μπλοκ και μπράβο που διαδίδετε την γνώση! Πειραματίζομαι από το '17 με την ιοντοφόρεση (την είχα ανακαλύψει από ξένο σαιτ, σήμερα βρήκα και ελληνικές πηγές) και έχω δει τεράστια αλλαγή. Αυτό που έχω να σημειώσω είναι ότι ξεκίνησα πειραματικά στα χέρια μόνο καθώς ήταν χειμώνας και ούτε που έβλεπα τις πατούσες μου αλλά σταμάτησα να ιδρώνω και εκεί. Είμαι υπερβολικά ασυνεπής ενάμιση χρόνο με αποτέλεσμα να έχει επιστρέψει ο ιδρώτας αλλά το έχω πάρει απόφαση. Τα χέρια μου δεν θα ξανακλάψουν. Το ρεύμα το συνηθίζεις, βάζεις καμιά χαζομάρα να παίζει να βλέπεις και περνάει γρήγορα το μισάωρο. Θεωρώ πως λίγα τσιμπηματάκια είναι μηδαμινή θυσία στον βωμό των στεγνών χεριών και της άνεσης στις χειραψίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπερα σε ολους.
    Μετα απο 3-3.5 χρονια της επιτυχους αντιμετωπισης του θεματος με την μεθοδο της ιοντοφορεσης με επαναφορτιζομενες μπαταριες 9v, δηλωνω οτι εχω ξανα εδω και 1 μηνα περιπου ιδρωτα περισσοτερο στις παλαμες και πολυ λιγοτερο στις πατουσες. The problem is back. Δοκιμασα ξανα συνεδριες απο την αρχη με ενισχυση απο αλατι και σοδα. Εκανα 11 συνεδριες καθημερινα και ειδα πολυ μικρη βελτιωση. Καμια σχεση με παλια ή με την εναρξη της θεραπειας πριν απο χρονια οπου αναγκαζομουν και εβαζα βαζελινη στα χερια για να τα ενυδατωσω.Δυστυχως δεν ξερω τι φταιει. Μετρησα το ρευμα στις 3 9volt μπαταριες και το βρηκα γυρω στα 12-13mA, ενω στα χερια κοντα στα 6-7mA. Δεν ξερω αν ειναι χαμηλα αλλα ετσι εκανα και παλιοτερα. Τελικα μηπως ο οργανισμος καποιων (ατυχων) προσαρμοζεται; Καμια γνωμη απο ιδιο παθοντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπερα. Επιστρεφω με ευχαριστα νεα. Επειδη το νερο της βρυσης λογω της κρυας περιοδου του χειμωνα-ανοιξης επρεπε να ειναι σε καποια ανεκτη θερμοκρασια εκανα ενα βασικο λαθος. Ανοιγα το ζεστο αλλα το κυκλωμα περνουσε μεσα απο ενα μαγνητικο δαχτυλιδι αλατων για προστασια του κυκλωματος απο φθορες. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να κοβει αρκετα απο τα χρησιμα συστατικα αλατων κ.α με συνεπεια να μην ειναι αυτο που πρεπει. Αυτο ειναι μια δικη μου παρατηρηση αλλα το ποσο σημαντικο ειναι το νερο αναφερεται και στην βιβλιογραφια. Ετσι προτιμησα το νερο απο αλλη βρυση εκτος σπιτιου και απλα το ζεσταινα ελαφρως στον φουρνο μικροκυματων. Τα αποτελεσματα ειναι πλεον αρκετα καλα οπως πριν και ολα αυτα χωρις την προσθηκη σοδας η αλατιου. Ειναι καλο να μοιρασουμε τις εμπειριες μας για ολους τους ενδιαφερομενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εχω να πω πως χρονια εφάρμοζα ιοντοφορηση σε παλάμες και μασχάλες. Παιδιά τζαμπα παιδευεστε. Ψαξτε το perspi guard max strength. Απορώ γιατί δεν το ξέραμε τόσα χρόνια και ή ιδρώναμε σαν τους τρελούς ή μπλεκαμε με καλώδια και μπαταρίες. Ψάξτε Perspi-Guard και θα με θυμηθείτε! Απλά θέλει να το βάλεις σωστά, το βράδυ πριν κοιμηθείς, γιατί αρχικά το έβαλα απλά μετα το μπάνιο και δεν έκανε τιποτα. Θέλει πριν τον ύπνο και να είσαι στεγνός εκείνη την ώρα.
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γειά σε όλους ..
    Βρήκα το blog σας και αμέσως έπιασα δουλειά ..
    Στις πρώτες 3 συνεδρίες είχα κιόλας τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα..
    Τώρα είμαι στη φάση του μέρα παρά μέρα για 100% επιτυχία..
    ΑΛΛΑ , ξαφνικά μια μέρα και με καινούργιες μπαταρίες έβαλα τα χέρια και δε με "τίναξε" καθόλου οπότε σκέφτηκα ότι είχαν θέμα οι καινούργιες μπαταρίες ..Πήγα νύχτα και αγόρασα άλλες..μια από τα ίδια ..Μη μακρυγορω ,έχω 4 ζεύγη τώρα οι οποίες τελικά είναι όλες μια χαρά γτ έβαλα κάποιον άλλον να δοκιμάσει κ δε μπόρεσε καν ..
    Είναι φυσιολογικό λοιπόν να μη νιώθω τπτ όταν τα βάζω ?
    Σημειώστε ότι μια μικροπληγη στο δάχτυλο πονάει υπερβολικά όταν τα βάζω ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

τα σχόλια σε greeklish θα διαγράφονται χωρίς απάντηση