Ποια είναι η αιτία της υπεριδρωσίας?

Αν και νευρολογικές, μεταβολικός, και άλλες συστηματικές νόσους μπορεί να προκαλέσει μερικές φορές υπερβολική εφίδρωση, περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνουν σε άτομα που είναι κατά τα άλλα υγιείς. Θερμότητας και τα συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει σε ορισμένα υπεριδρωσία, αλλά πολλά άτομα που πάσχουν από υπεριδρωσία ιδρώτα σχεδόν όλη την ώρα, ανεξάρτητα από τη διάθεσή τους ή τις καιρικές συνθήκες.

Τι είναι η υπεριδρωσία?

Υπεριδρωσία, ή υπερβολική εφίδρωση, είναι μια συνηθισμένη διαταραχή η οποία παράγει πολλή δυστυχία. Εκτιμάται 2%-3% των Αμερικανών υποφέρουν από υπερβολική εφίδρωση των μασχάλες (μασχαλιαία υπεριδρωσία) ή στις παλάμες και τα πέλματα των ποδιών (palmoplantar υπεριδρωσία). Μασχάλης προβλήματα τείνουν να ξεκινήσει γύρω από την εφηβεία, ενώ η παλάμη και μοναδικός εφίδρωση μπορεί να αρχίσει νωρίτερα, συχνά κατά την παιδική ηλικία. Ανεπεξέργαστα, αυτά τα προβλήματα μπορεί να συνεχιστεί καθ 'όλη τη ζωή.

Εφίδρωση είναι ενοχλητικό, το λεκέδες ρούχα, και περιπλέκει τις επιχειρήσεις και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να έχει σοβαρές πρακτικές συνέπειες, καθώς και, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αυτό για να κρατήσει ένα στυλό, πιάσει ένα τιμόνι, ή χειραψία.

Υπεριδρωσία, ή υπερβολική εφίδρωση, είναι μια κοινή διαταραχή.

Μασχαλιαία υπεριδρωσία είναι η υπερβολική εφίδρωση των μασχάλες.

Παλαμο-πελματιαία υπεριδρωσία είναι η υπερβολική εφίδρωση στις παλάμες και τα πέλματα.

Υπεριδρωσία εμφανίζεται συνήθως σε άτομα που είναι κατά τα άλλα υγιείς.

Η προσέγγιση για τη θεραπεία υπεριδρωσία προχωρεί γενικά από OTC αντιιδρωτικά με συνταγή αντιιδρωτικά, ιοντοφόρεσης, αντιχολινεργικά φάρμακα από το στόμα, Botox, και η χειρουργική επέμβαση.

Η θεραπεία Υπεριδρωσία

Υπεριδρωσία είναι η υπερβολική εφίδρωση. Ενώ η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική ανθρώπινη λειτουργία του σώματος, μερικοί άνθρωποι ιδρώνουν περισσότερο φυσικά ή λιγότερο από άλλους. Μερικές ιδρώτα άτομα άνω, προκαλώντας προβλήματα με το σχολείο, εργασία, και κοινωνικές καταστάσεις. Υπεριδρωσία επηρεάζει τόσο τους άνδρες και τις γυναίκες και μπορεί να αρχίσει σε οποιαδήποτε ηλικία. Είναι συχνά μια σοβαρή και συναισθηματικά οδυνηρό πρόβλημα για τους ανθρώπους με την πάθηση. Αποτελεσματικές θεραπείες είναι τώρα διαθέσιμα για να βοηθήσουν τα άτομα με υπεριδρωσία.

Θεραπείες για την υπεριδρωσία περιλαμβάνουν over-the-counter αντιιδρωτικά, συνταγή αντιιδρωτικά, όπως Drysol (20% χλωριούχο αργίλιο), ιοντοφόρεσης, χάπια, όπως glycopyrrolate (Robinul), και η χειρουργική επέμβαση. Robinul μπορεί να προορίζεται για ειδικές περιπτώσεις, όπως χορό σχολείο, συνεντεύξεις εργασίας, γάμους, proms, επετείους, πρώτες ημερομηνίες, και άλλα πολύ σημαντικά γεγονότα. Δεν υπάρχουν επί του παρόντος διαθέσιμες χάπια να λαμβάνουν καθημερινά, και υπάρχουν πάντα πιθανές παρενέργειες που συνδέονται με φάρμακα από το στόμα. Ενέσεις αλλαντικής τοξίνης (Botox) είναι τώρα διαθέσιμα για αυτή την κατάσταση.

Χειρουργική συμπαθεκτομή είναι το εξειδικευμένο, μόνιμη κοπή των νεύρων, χειρουργική επέμβαση ή καταστροφή γίνεται για να βοηθήσει στη μείωση ορισμένων τύπων εφίδρωση. Δεν λειτουργεί για όλους τους τύπους των υπερβολική εφίδρωση ή για όλες τις περιοχές του σώματος. Διαβούλευση με ένα εξειδικευμένο χειρουργό του θώρακα είναι απαραίτητες και συνολική, η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως προορίζεται για σοβαρές ή ανθεκτικές περιπτώσεις, λόγω των δυνητικά σοβαρές παρενέργειες.

http://www.medisuv.com/el/816.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλια σε greeklish θα διαγράφονται χωρίς απάντηση